Tandblekningsmedel

Vid tandblekning hemma kan du använda dig av några olika typer av tandblekningsmedel. Det är viktigt att tänka på att tandblekningsmedel är kosmetiska produkter och inte får användas av personer som är yngre än 18 år.

Det vanligaste medlet för tandblekning är gel, även om det även finns lack som kan penslas på tänderna som också ger effekt. Tandblekningsgel innehåller ofta ämnen som karbamidperoxid eller väteperoxid. Vissa medel innehåller också kaliumnitrat och fluor, som ska motverka problem med ilningar i tänderna under behandlingen.

Blekmedel som innehåller mer än 0,1 procent väteperoxid får endast säljas till tandläkare. Det gäller också motsvarande effektstyrka av annat medel. Sedan kan du själv få använda dig av tandblekningsmedel som innehåller maximalt 6 procent väteperoxid eller motsvarande effektstyrka av annat medel om första behandlingen sker hos tandläkaren. Du kan också få den behandlingen av en tandhygienist under överinseende av en tandläkare. Detta gäller vid varje behandlingsomgång.

Om du köper ett tandblekningsset själv över nätet är det viktigt att kontrollera att halten väteperoxid inte överstiger 0,1 procent. Är du osäker kan du alltid rådfråga tandläkare eller tandhygienist innan du påbörjar behandlingen.

Tandblekningen går sedan till så att du fyller tandskenor du format efter dina tänder med gelen. Den har du på dina tänder 1-2 timmar per dag tills du känner att tänderna blivit så pass vita som du önskar dem. Ofta räcker det med 3-4 dagar, men har du tänder som är väldigt missfärgade kan de behövas upp till två veckors behandling.

Det går inte att säga att tandblekning hos tandläkaren är bättre än tandblekning hemma. Behandling på klinik går fortare, men slutresultatet blir inte bättre än den behandling som du utför hemma.

Tandblekningsmedel för effektiv tandblekning

Köp set för att bleka tänderna

DENTAWORKS

Komplett tandblekningspaket - 499 kr

DENTWAY

Dentway Starter Kit - 495 kr

SIMPLESMILE

Simplesmile Start Kit - 279 kr

Scroll to top