WeSmile: En ny och revolutionerande aktör inom svensk tandblekning

Som experter på tandblekning i Sverige blir vi alltid glatt överraskade när en ny aktör lyckas ta sig fram på marknaden. Under många år har nämligen svensk tandblekning dominerats av ett fåtal aktörer som mer eller mindre erbjuder samma produkter, så när det nya företaget WeSmile lanserades i våras blev vi väldigt uppspelta.

WeSmile har inte bara lyckats ta sig marknadsandelar på förvånansvärt kort tid utan har gjort så genom att erbjuda en unik produkt som är både mer effektiv och skonsam än sina konkurrenters. Med andra ord har WeSmile, med hjälp av en vägröjande produkt, inlett en stor förändring inom tandblekningsindustrin.

Därför anser vi att det inte är mer än rätt att vi är bland det första att erbjuda en snabb insikt i vad WeSmile erbjuder och varför de är ett så bra alternativ för de som vill bleka tänderna. Givetvis kommer vi även ta en titt på de faktorer som gör WeSmiles tandblekning unik i jämförelse med andra aktörer.

Bra och enkel tandblekning hemma

Som sagt lanserades WeSmile i våras med målsättningen att göra tandblekning hemma mer effektiv, skonsamt och framför allt billigare för dig som konsument. Detta har man uppnått genom följande lösningar.

  • Effektivitet – genom att kombinera en effektiv tandblekningsgel med UV-ljus kan du uppnå bättre resultat snabbare. Tandblekning med UV-ljus har länge varit standard på salonger i Sverige samt för hemmabruk i exempelvis USA, men WeSmile är en av de första i Sverige att börja erbjuda denna tjänst.
  • Skonsamhet – genom att erbjuda en tandblekningsgel som är helt peroxidfri har WeSmile tagit fram en tandblekningslösning som inte är skadlig för människor. Dessutom skiljer sig den gel man använder – PAP – från de andra produkterna på marknaden.
  • Billigare – den främsta fördelen med att bleka tänderna hemma istället för hos tandläkaren är priset. Därför har WeSmile valt att pressa priserna så mycket det bara går. Idag får du ett startpaket med UV-ljus för endast 479 kronor.

För att ytterligare underlätta för sina kunder har WeSmile ett sortiment med olika lösningar som alla är lika enkla att använda och utlovar samma kritvita leende. Idag kan du välja mellan ett startkit, en tandblekningspenna och whitening strips. De olika metoderna har så klart för- och nackdelar men i slutändan garanterar de ett tillfredsställande resultat.

Blekningsgelen och lampan gör WeSmile unika

Även om vi redan snuddat vid ämnet vill vi ta upp det en gång till. Det vi gillar mest med WeSmile är att de vågat tänka utanför ramen och lanserat en produkt som på många sätt skiljer sig från utbudet som fanns tillgängligt innan.

Det är framför allt själva blekningsgelen PAP (peroxihexansyra eller Phthalimidoperoxycaproic acid på engelska) som gör produkterna unika. PAP är nämligen en helt peroxidfri och skonsam gel för tandblekning som under de senaste åren blivit populär utomlands men som inte etablerats i Sverige ännu. Gelen är minst lika effektiv som motsvarande medel men som sagt är den mindre skadlig än alternativen.

Även UV-ljuset får WeSmile att sticka ut från mängden trots att de inte är helt ensamma med denna produkt på marknaden. UV-ljus hjälper till att effektivisera behandlingen och resulterar i att du får ett vitare leende snabbare.

Vi måste också säga att den väldesignade hemsidan med stort fokus på användarvänlighet är en frisk fläkt i en bransch där det är en underdrift att kalla de ledande aktörernas hemsidor för bristfälliga.

WeSmile är en ny och revolutionerande aktör inom svensk tandblekning

Tandblekningsmedel

Vid tandblekning hemma kan du använda dig av några olika typer av tandblekningsmedel. Det är viktigt att tänka på att tandblekningsmedel är kosmetiska produkter och inte får användas av personer som är yngre än 18 år.

Det vanligaste medlet för tandblekning är gel, även om det även finns lack som kan penslas på tänderna som också ger effekt. Tandblekningsgel innehåller ofta ämnen som karbamidperoxid eller väteperoxid. Vissa medel innehåller också kaliumnitrat och fluor, som ska motverka problem med ilningar i tänderna under behandlingen.

Blekmedel som innehåller mer än 0,1 procent väteperoxid får endast säljas till tandläkare. Det gäller också motsvarande effektstyrka av annat medel. Sedan kan du själv få använda dig av tandblekningsmedel som innehåller maximalt 6 procent väteperoxid eller motsvarande effektstyrka av annat medel om första behandlingen sker hos tandläkaren. Du kan också få den behandlingen av en tandhygienist under överinseende av en tandläkare. Detta gäller vid varje behandlingsomgång.

Om du köper ett tandblekningsset själv över nätet är det viktigt att kontrollera att halten väteperoxid inte överstiger 0,1 procent. Är du osäker kan du alltid rådfråga tandläkare eller tandhygienist innan du påbörjar behandlingen.

Tandblekningen går sedan till så att du fyller tandskenor du format efter dina tänder med gelen. Den har du på dina tänder 1-2 timmar per dag tills du känner att tänderna blivit så pass vita som du önskar dem. Ofta räcker det med 3-4 dagar, men har du tänder som är väldigt missfärgade kan de behövas upp till två veckors behandling.

Det går inte att säga att tandblekning hos tandläkaren är bättre än tandblekning hemma. Behandling på klinik går fortare, men slutresultatet blir inte bättre än den behandling som du utför hemma.

Tandblekningsmedel för effektiv tandblekning

Köp set för att bleka tänderna

DENTAWORKS

Komplett tandblekningspaket - 499 kr

DENTWAY

Dentway Starter Kit - 495 kr

SIMPLESMILE

Simplesmile Start Kit - 279 kr

Är du i behov av att bleka tänderna?

Har du druckit mycket kaffe och vin eller kanske rökt och snusat, så att du känner att du är i behov av att bleka tänderna? Ingen fara! Det är enkelt att få tillbaka tändernas vita glans. Nedan kan du läsa om hur du på egen hand kan bleka dina tänder snabbt, enkelt och billigt.

Tyvärr är det så att fel kost eller för mycket nyttjande av tobak kan få dina tänder att bli missfärgade och fläckiga. Utöver det kan tändernas vita nyans försämras mycket enbart på grund av åldern också. Som tur är kan du få ordning på denna på ett ganska smidigt och billigt sätt  genom att bleka tänderna hemma.

Om du vill prova på tandblekning hemma bör du först se till att få eventuella hål lagade och all tandsten borttagen. Du bör också göra en grundlig koll så att ditt tandkött är friskt nog att genomgå den behandling som krävs.

När du känner att dina tänder och din mun blivit noggrant genomgångna är det dags att hitta den tandblekning som passar dig bäst. Det finns ett flertal återförsäljare av tandblekningskit och även om dessa inte skiljer sig åt så mycket utåt sätt kan det ändå vara bra att läsa på lite om varje. Exempel på några återförsäljare är Dentway, Simplesmile och Dentaworks. Besök gärna deras hemsidor och se vad deras tandblekningsgel innehåller för olika ämnen. Se till att det inte finns något du kan vara allergisk mot. Det kan också vara bra att se vad som skiljer seten åt. Se över antal tandskenor, hur länge varje behandling ska genomföras och för hur många behandlingar blekningsgelen räcker. Det är med andra ord inte bara att gå efter priset när du köper.

bleka tänderna

När du sedan fått hem ditt nyinköpta tandblekningskit är det viktigt att du läser anvisningar för hur du använder det noga. Även om det kan skilja sig en del åt mellan de olika varumärkena brukar det gå till ungefär såhär:

  1. Värm skenan några sekunder i varmt vatten
  2. Skaka av det varma vattnet och tryck fast den runt tänderna i ena käken
  3. Tryck på skenan och knåda den så den formar sig efter tänderna tills den svalnar och stelnar
  4. Upprepa steg 1-3 för den andra käken
  5. Ha i tandblekningsgelen i tandskenorna på det sätt som anvisningarna beskriver
  6. Sätt in tandskenorna och bär den så länge som anvisningarna rekommenderar

Hur länge du ska ha tandskenorna i munnen kan variera mellan de olika varumärkena, men det rör sig i de flesta fall om intervallet mellan 15 minuter och två timmar.

När du ser resultatet efter varje behandling får du se om du behöver bleka tänderna något ytterligare eller om du känner dig nöjd. I de flesta fall brukar 3-4 gånger vara vanligt, men i vissa fall kan det krävas 10-15 gånger.

När du genomfört alla de behandlingar som behövs för att du ska känna dig nöjd med resultatet är det viktigt att du är noggrann med din tandhygien framöver. Dessutom bör du tänka dig för innan du äter eller dricker något som kan påskynda en ny missfärgning.

Spara dessutom det som blir över av tandblekningssetet. Tandskenorna använder du med fördel även nästa gång det är dags för ny tandblekningsbehandling. Om det dröjer så länge att tandblekningsgelen blivit för gammal är det så enkelt att du enbart kompletterar med ny gel den dag det är dags. Det är onödigt att lägga pengar på det du egentligen inte behöver. dessutom slipper du momentet med att återigen forma skenor efter tänderna. Skulle de inte sitta helt bra efter några år är det ju inte svårare än att du återigen värmer skenorna och gör den slutgiltiga anpassningen igen.

Stort lycka till med arbetet att bleka tänderna!

Köp set för att bleka tänderna

DENTAWORKS

Komplett tandblekningspaket - 499 kr

DENTWAY

Dentway Starter Kit - 495 kr

SIMPLESMILE

Simplesmile Start Kit - 279 kr

Skydda tänderna

Att ha fina tänder hänger ju inte enbart på att ha ett vitt, naturligt leende eller vita tänder efter en väl genomförd tandblekning. Det gäller att dessutom skydda tänderna när det finns risk för det uppstår en skada på dem.

Exempelvis kan tänderna behöva skyddas extra mycket vid utövande av vissa sporter. Då rekommenderas ett bra tandskydd med bra passform och komfort. Inom sporter som rugby, hockey, bandy, boxning och annan kampsport är tandskydd mer eller mindre obligatoriskt bland utövarna. Där känns det naturligt att tandskydd används. Sedan finns det sporter som det kanske inte är lika vanligt i, men där behovet likaväl kan finnas. En sådan idrott är innebandy. Där är det lätt att en klubba letar sig upp lite för långt efter ett skott eller att man får ett huvud eller en armbåge över tänderna vid en intensiv närkamp utmed sargen.

Om du är idrottsutövare bör du alltså fundera igenom vilka situationer som kan uppstå och se om behovet av ett extra skydd för tänderna är nödvändigt.

Scroll to top